Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“Bestelhoeveelheid; dit kan ook wel minder”


27 juni 2019

Emma Trip, tweedejaars student technisch bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht, kijkt met veel plezier terug op haar stageperiode bij Metaglas.

“Ik kreeg vanuit Metaglas de keuze uit drie verschillen opdrachten; profielenvoorraad verminderen, Kanban opzetten voor twee afdelingen of de expeditie opnieuw inrichten. Ik heb er voor gekozen om mijn stage te richten op het verminderen van de profielenvoorraad.”

De afgelopen maanden stond in teken van het onderzoeken van de mogelijke oplossingen om vervolgens een passend adviesplan te schrijven. “Mijn stage begon met twee weken meelopen met Ben, hoofd profielenmagazijn. Ik heb voornamelijk meegekeken wat het werk precies inhoud. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van de afdeling en waar de verbeterpunten lagen. Na het meelopen op de afdeling heb ik diverse onderzoeken uitgevoerd en analyses gemaakt. Uiteindelijk heb ik zeven adviezen geschreven en voorgelegd bij Metaglas. Uit deze adviezen zijn er twee gekozen die Metaglas gaat implementeren; volgens Just in time-principe bestellen en verlagen van de bestelgrootte.” Vooral het aanpassen van de bestelgrootte kan veel winst opleveren. “Metaglas bestelt nu in grootte van 500-1000 kilo, dit kan ook wel minder. Voorraad kost geld en ik heb inzichtelijk gemaakt wat het verlagen van de volumes en Just in time bestellen kan opleveren.”

“Het lokaliseren van de profielen liep gelijktijdig met mijn stageopdracht, dit was soms lastig. Wanneer ik alles ging tellen om te kijken hoeveel plek er vrij was, telde ik bijvoorbeeld te weinig vrije plekken aangezien op drie plekken dezelfde profielen lagen. Dan heb je eigenlijk twee plekken vrij.”

Samen brainstormen voor nieuwe ideeën

Emma is erg tevreden over haar leercurve bij Metaglas. “Professioneel functioneren, minder onzeker, minder uitstelgedrag en meer durven te ondernemen zijn mijn belangrijkste ontwikkelingen tijdens mijn stage. Ook heb ik geleerd andere mensen te benaderen die mij kunnen helpen. Dit komt ook omdat de sfeer fijn is en dat iedereen je graag helpt. Als ik iets wilde onderzoeken, maar niet wist hoe ik dit moest aanpakken kon ik met collega’s brainstormen om op nieuwe ideeën te komen. Ze hielpen mij met deadlines opstellen en om dit vervolgens weer te verbeteren. Ik heb veel ervaring opgedaan en weet nu dat ik dit vak echt leuk vind.“ Waar Emma het meest trots op is? “Vooral dat ik in mijn eentje zo’n heel verslag kan maken met eigen analyses die Metaglas helpt.” Metaglas zal de implementatie zelf op zich moeten nemen, maar Emma wil hier graag aan meehelpen. “En wie weet ben ik mijn vierder stage weer bij Metaglas!”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!