Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

“JE WERKT ECHT SAMEN AAN EEN OPTIMAAL EINDRESULTAAT”


Blog, 15 augustus 2022

Afstuderen is voor de meeste studenten een spannende gebeurtenis. Het begint al bij de zoektocht: bij wat voor soort bedrijf wil ik afstuderen en wat wil ik ontwerpen? Lees de ervaring van Bart-Jan

Bart-Jan zit in zijn vierde jaar van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Voor zijn afstudeeropdracht is hij terecht gekomen bij de R&D afdeling van Metaglas. Tijdens zijn afstuderen heeft hij vijf maanden lang fulltime  onderzoek gedaan naar een innovatieve deelconstructie van een product. Vanuit een verbeteridee is onderzoek gedaan naar het probleem, om vervolgens verschillende ideeën als oplossingen te bedenken. Van daaruit zijn concepten ontwikkeld, verder uitgewerkt en vertaald naar een eindproduct.

“In het begin kende ik nog weinig mensen, eigenlijk alleen mijn collega’s van R&D. Het op mensen afstappen, dingen regelen en mensen leren kennen was een behoorlijke stap. Al gauw kwam ik erachter dat iedereen heel open is. Als mensen iets aan mij hadden, had ik ook echt iets aan hen. De geïnvesteerde tijd is was dus ook echt nuttige tijd. En juist door veel samen te werken met anderen heb ik het bedrijf en de mensen goed leren kennen.

Zelfstandig

“Eerder tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een ander bedrijf en wat mij eigenlijk direct opviel is dat je bij Metaglas de ruimte krijgt om zelfstandig zaken uit te voeren. Je krijgt enorm de kans om te groeien en ontwikkelen, er wordt echt vertrouwd op je kennis en kunde. Hierdoor krijg je ook veel vrijheid in de werkzaamheden. Het zelfstandig beslissingen nemen, keuzes maken en je keuzes verdedigen zijn voorbeelden van de verantwoordelijkheden welke komen kijken bij het zelfstandig ontwerpen. Je moet 100% achter je ontwerp staan en weten waarom je iets doet. Omdat ik de ruimte kreeg om zelfstandig aan de opdracht te werken, was ik de enige die de deelconstructie van A tot Z kende. Daardoor was ik volledig verantwoordelijk voor het resultaat.”

Gezelligheid

“De R&D afdeling is mij bijgebleven als een afdeling met twee gezellige R&D’ers welke nauw samenwerken. Er wordt de hele week hard gewerkt om te ontwerpen, innoveren en vernieuwen. Er wordt veel met elkaar overlegd en gepraat over op welke wijze prototypes worden uitgewerkt. Het mooiste vind ik eigenlijk dat achteraf gezien tussen het praten en prototyping door er een ontzettend mooi nieuw product wordt ontwikkeld.”

Bijzonder

“Het meest bijzondere voor mij als stagiair, is dat ik een deelconstructie van een product heb ontwikkeld, wat ook echt gebruikt gaat worden. Metaglas heeft echt iets aan de door mij ontwikkelende deelconstructie en gaat nu verder met de allerlaatste stapjes om de deelconstructie te realiseren.”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief
Laat een bericht achter
Kom in contact!