Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

''Villabouw, elke klus is anders!''


13 september 2019

“Mooi werk versta ik onder villabouw,” vertelt Gerard Breider met een grote glimlach op zijn gezicht. “Het leukste is dat je rechtstreeks met de klant contact hebt, veel verschillende producten monteert en het gelijk af maakt; je ziet dus ook het eindresultaat.” Gerard werkt al bijna vijf jaar als monteur buitendienst bij Metaglas en heeft zicht ontpopt als ware villabouw specialist. “Elke klus is weer anders, misschien is het product wel hetzelfde maar qua uiterlijk ziet het er veel anders uit.”

Nauwkeurig te werk

Bij villabouw is secuur te werk gaan uitermate belangrijk vertelt Gerard: “Je moet altijd goed naar de tekeningen kijken voordat je een pui neer gaat zetten. Hoe zijn de technische details en zit er bijvoorbeeld zetwerk of beveiligingscontacten bij? Vooral beveiligingscontacten komen vaker voor bij het bouwen van een villa, zoals bij villa Laren – die is mij erg bijgebleven. Bij deze villa was veiligheid een belangrijk ding. Op iedere pui zaten wel drie verschillende soorten beveiligingscontacten zoals magneetcontacten, sluitcontacten en trilcontacten. Bij het aansluiten moesten we echt overal rekening mee houden. Zelf een raampje bovenin de nok moest beveiligd worden.” Gerard kijkt voldaan als hij terugdenkt aan dit project. “Alles ging echt super, De samenwerking met de aannemer was goed en hij werkte op de millimeter nauwkeuring waardoor onze producten perfect aansloten op de bouwkundige details. Dit is niet altijd het geval. Je moet altijd goed blijven opletten en kijken wat je doet, dat hoort ook wel bij het montagewerk. Zo komt het wel eens voor dat het niet past, maar dan is het wel weer de uitdaging om het toch goed op te leveren. Hierbij is het belangrijk dat wij in samenwerking met de aannemer nauwkeurig te werk gaan met maatvoeringen, het waterpas maken en haakse hoeken. Soms is het lastig, maar het komt altijd wel goed. Hierdoor neem je haast van iedere klus wel iets mee naar een volgende klus.”

Productdiversiteit

Op de vraag of Gerard alle producten van Metaglas kent moet hij lachen. Hij kent nagenoeg alle producten, maar door het maatwerk en unieke ontwerpen is het toch iedere keer weer anders. “Wij zijn heel goed in het maken van een schuifpui, maar dit is niet zomaar een schuifpui. De ene schuifpui bestaat uit twee delen, de andere weer uit vijftien en de volgende bestaat weer uit diverse hoeken. De klanten bedenken het maar en Metaglas maakt er wat moois van. Laatst hebben we zelfs een ronde pui gemaakt, wie bedenkt nou zoiets?”

Gewoon mooi

“Het eindresultaat, dat is gewoon mooi en het leukste. In combinatie met het contact met de aannemer en bewoners, de afwisseling in producten en het nauwkeurig werken; dat vind ik gewoon mooi. Het moet goed zijn met de kwaliteit zoals de klanten in de showroom hebben gezien. Het complete plaatje als ik het zo maar mag zeggen.”

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief