Loading...

Maximaal woongenot

voor Bossche woning


Voor een stadswoning in Den Bosch heeft Burokoek Interieur & Architectuur een moderne aanbouw gerealiseerd. De uitbreiding is verwezenlijkt in materialen en kleuren die passen voor zowel het binnen- als buitenleven. In combinatie met de grote aluminium raampartijen en de unieke verticale schuifrichting, biedt de aanbouw veel licht en een open leefruimte.

Licht en ruimtelijk

De voormalige kleine keuken van de Bossche woning heeft een complete metamorfose ondergaan. Bij de verbouwing werd een luxe en lichte aanbouw gerealiseerd. Vanwege de beperkte ruimte koos de architect voor het verticaal schuivende raam uit de MethermoXL-lijn van Metaglas. Door de unieke schuifrichting van het systeem wordt er in openstaand zowel binnen als buiten een kookeiland gecreëerd; een droom die uitkomt voor de bewoners. Het schuifraam is (modulair) gecombineerd met een openslaande deur en vaste raam. De raamkozijnen zijn voorzien van slanke aluminiumprofielen met grote glaspartijen, hierdoor is er een binnenruimte ontstaan met een optimale verbinding tussen binnen en buiten. De strak uitziende kozijnen zijn voorzien van een olijf groene coating in een matte structuurlak dat past bij de natuurlijke en moderne uitstaling van de woning. 

De materiaalkeuze voor de aanbouw is gebaseerd op materialen die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik en maken de aanbouw een onderdeel van de woning. Bakstenen zijn verticaal met dunbed gemetseld met een terugliggende voeg; unieke spoelbak en achterwand gemaakt door een kopersmid; monolithische betonvloer in de aanbouw en woning en veel gebruik van eikenfineer om het betonvlak te begrenzen. In de voormalige oude mini-aanbouw was het toilet ondergebracht, deze is naar de hal in de entree verplaatst. Om vanuit de woonkamer het perspectief te vergroten is gekozen om de houten vlonderplanken buiten diagonaal aan te brengen.

Maximaal woongenot voor Bossche woning

Projectinformatie

Locatie
Den Bosch
Opdrachtgever
Particulier
Architecten bureau
Burokoek Interieur & Architectuur
Ontwerp
Burokoek Interieur & Architectuur
Bouwbedrijf
Jacobs Aannemersbedrijf BV.
Jaar van realisatie
2018
Fotografie
Stijn Spoelstra
Deel dit project