Loading...

Uitbreiding jaren '30 villa

in Gemert


In een van de oude dorpslinten van Gemert staat een uniek renovatieontwerp van Denkkamer Architectuur & Onderzoek. De architect koos in de nieuwe aanbouw voor de drempelloze MethermoXL schuifpui waarmee hij het ultieme binnen-buitengevoel weet te creëren. Optimaal genieten voor de bewoners, ongeacht waar zij zich bevinden in hun statige villa.

Verbinding met buiten

De bewoners van villa Goos hebben een extra leefruimte gecreëerd door de villa uit te breiden met een moderne en stijlvolle tuinkamer. Van oorsprong had de Brabantse villa een inpandige kantoorfunctie en werkplaats. Na jaren van gebruik is de voormalige bedrijfsfunctie verdwenen en omgetoverd tot een statige villa.  

De gevel in de aanbouw bestaat uit MethermoXL ramen en deuren van Metaglas. Door verschillende raamtypen met elkaar te combineren is er evenwichtig gevelbeeld ontstaan. Opvallend is de grote glazen schuifpui over de volle breedte en lengte van de ruimte. De profielen zijn volledig verzonken hierdoor verdwijnt de grens tussen binnen en buiten en wordt de woonruimte uitgebreid naar het terras.

Vragen? 

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over het project? Of wilt u meer weten over de producten van Metaglas? Onze adviseurs helpen u graag verder bij het beantwoorden van uw vragen. Klik op onderstaande button, vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Projectinformatie

Locatie
Gemert
Opdrachtgever
Particulier
Architecten bureau
Denkkamer Architectuur & Onderzoek
Ontwerp
Dennis van de Rijdt, Peter Verschuren en Zuzanna Kurzawa
Bouwbedrijf
Bouwbedrijf Ponjé
Jaar van realisatie
2018
Fotografie
Kuppens Fotografie
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!