Loading...

Hoekschuifpui

in strakke villa


Interview: Jan Willem de Bruin - Opdrachtgever/eigenaar

Nieuw in de serie Methermo® schuifpuien is de hoekopstelling waarbij de hoek volledig geopend kan worden. De aluminium profielen van het systeem kunnen volledig worden weggewerkt in wanden, vloer en plafonds.

Ruimtelijk gevoel door slanke profielen

Deze villa met half verzonken souterrain in Utrecht valt op vanwege zijn geringe hoogte, strakke lijnen en gestuukte lichte muren. ‘De maximaal toegestane hoogte was 4,50 meter’, vertelt ontwerper, aannemer en bewoner Jan Willem de Bruin. ‘Het ontwerp heb ik samen met een net afgestudeerde architect gemaakt.’ De gevel aan de straatzijde is gesloten; de leefruimte, aan de zonkant, kijkt uit op de tuin. De grote glazen pui beslaat drie gevels van respectievelijk 12, 10 en 4 meter lang en kan in delen worden opengeschoven, ook op een van de buitenhoeken. De hoogte van de glaspanelen is maar liefst 3500 mm. ‘Het is net alsof je binnen ook buiten zit. Deze pui met zijn slanke profielen geeft een heel ruimtelijk gevoel.’

 

Methermo open hoek:

Nieuw in de serie Methermo® schuifpuien is de hoekopstelling waarbij de hoek volledig geopend kan worden. De aluminium profielen van het systeem kunnen volledig worden weggewerkt in wanden, vloer en plafonds. Hierdoor is het systeem geheel drempelloos. Methermo schuifpuien zijn daarnaast nóg lichter te bedienen, waardoor ook zeer grote glaspanelen eenvoudig te openen zijn.

Projectinformatie

Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
Particulier
Ontwerp
Particulier
Bouwbedrijf
Aannemersbedrijf De Bruin
Jaar van realisatie
2013
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!