Loading...

Natuurlijk licht voor

langgevelboerderij in Best


De verbouwing betreft een aanbouw aan de achterzijde van een langgevelboerderij in Best. Het woonhuis was voor de verbouwing erg donker en bovendien gesloten naar buiten toe. De wens: meer daglicht en verbinding met de landschappelijke tuin.

Voor de verbouwing/aanbouw van de boerderij in Best hadden de bewoners in de woonkamer jaarrond kunstlicht nodig om voldoende licht in huis te hebben. De door hen gestelde vraag was daarom duidelijk: meer daglicht binnen creëren en zicht te genereren op de prachtige tuin die ten zuiden van het huis ligt. Met als aanvullende wens een ruimte om te zitten, eten en leven met uitzicht op de prachtige tuin. 

Het eindresultaat is een eigentijdse langgevelboerderij waarbij diverse doorgangen verschillende ruimtes met elkaar verbinden. Het interieur is licht en strak door de grote puien aan de achterzijde en het gebruik van zwart staal voor trap en vide. De aanbouw tussen de boerderij en het bakhuis zorgt voor veel extra daglicht. Mooie details uit het verleden komen in de lichte woning nu veel beter tot hun recht. Bovendien is er nu prachtig uitzicht op de landschappelijke tuin.

Projectinformatie

Locatie
Best
Opdrachtgever
Particulier
Architecten bureau
Susan Vermeer interieurarchitect
Ontwerp
Susan Vermeer
Bouwbedrijf
Sleutjes Bouw- en Timmerwerken
Jaar van realisatie
2019
Fotografie
Merijn Geurts, ITook
Deel dit project