Loading...

Vakantievilla te Ballum

Optimale natuurbeleving door openheid


Interview David van Geest - ARTEC bouwkundig ontwerp & advies BV

Op het prachtige waddeneiland Ameland staat deze prachtige vrijstaande vakantievilla, in alle rust gelegen aan de rand van het Ballumer bos en omringd door de natuur.

Natuurbeleving door openheid

Bij het ontwerp van deze luxe vakantiewoning was de ligging aan de bosrand leidend in de keuze om met grote glasvlakken te werken, om de natuurbeleving maximaal naar binnen te halen en tegelijk het zicht op de omgeving te garanderen. Met een zorgvuldige materiaalkeuze van een zachte zandkleurige gevelsteen, houten gevelvlakken en ultraslanke MethermoXL kozijnen van Metaglas past de woning perfect in zijn natuurlijke omgeving.  Het ontwerp is landelijk, maar tegelijk ook karakteristiek en voorziet de woning van veel leefruimte, een fraaie lichtinval en een fantastisch uitzicht. De kozijnen van Metaglas dragen op deze manier bij aan het verhogen van het wooncomfort.

Karakteristiek en landelijk

Het gebruik van roedeverdelingen in het glas versterkt het landelijke karakter van de woning, terwijl tegelijk gebruik gemaakt wordt van veel glas. De openheid en transparantie die hiermee ontstaat versterkt het overige materiaalgebruik in de woning. De MethermoXL producten dragen bij aan een koele klimaatbeleving in de zomer en zorgen voor optimale lichtinval in de winter.

 

Bij de kozijnen op de verdieping is een doorvalbeveiliging van hardglas toegepast, wat standaard in het assortiment van Metaglas als keuzemogelijkheid is opgenomen. De handgreep op de voordeur werd door ARTEC mee ontworpen en door Metaglas als maatwerkoplossing geproduceerd.

Projectinformatie

Locatie
Ameland
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Bakker B.V.
Architecten bureau
ARTEC bouwkundig ontwerp en advies
Ontwerp
David van Geest
Bouwbedrijf
Bouwbedrijf Bakker B.V.
Jaar van realisatie
2021
Fotografie
Egon van der Meulen
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!