Loading...

AVV Zeeburgia

neemt 'Skybox' in gebruik


Een hele grote skybox. Zo laat het nieuwe clubhuis van AVV Zeeburgia uit Amsterdam zich nog het beste omschrijven. Het door buro SAI ontworpen onderkomen van de voetbalvereniging herbergt een kantine en inpandige tribune met glazen gevel die doorloopt naar buiten. Op 3 februari jl. is het clubhuis officieel in gebruik genomen. Na de opening door KNVB-voorzitter Michael van Praag, namen supporters voor het eerst plaats in de skybox om de openingswedstrijd tussen Zeeburgia en Klassiek Ajax gade te slaan.

Perfect zicht op het veld

De gevel van de skybox is een doorlopend verticaal schuifraam dat volledig te openen is waardoor een grote buitentribune ontstaat. Door de uiterst slanke raamprofielen (4 cm) van de Methermo®XL verticale schuiframen, hadden de supporters een perfect uitzicht op het hoofdveld. Het transparante clubhuis is onderdeel van een nieuw kleedkamer- en kantinecomplex. Het staat op het kleedkamergebouw waarin ook ruimten zijn voorzien voor een krachthonk, fysiotherapie en wedstrijdsecretariaat.

Projectinformatie

Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Voetbalclub AVV Zeeburgia
Architecten bureau
Buro SAI
Ontwerp
Fokke van Dijk
Bouwbedrijf
Barten Groep
Jaar van realisatie
2016
Fotografie
Buro SAI
Deel dit project