Loading...
Over Metaglas

VOOR AL UW VRAGEN

een transparante oplossing

Maximale transparantie is het uitgangspunt bij alle producten van Metaglas. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en het maken van gevelelementen zoals aluminium ramen en deuren, balkonbeglazing en glasconstructies. Alle producten zijn volledig maatwerk.

Innovatieve oplossingen

Metaglas is al 40 jaar toonaangevend op het gebied van slanke en innovatieve gevelelementen en interieur-oplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Maximale transparantie is het uitgangspunt bij alle producten van Metaglas. Daglicht is namelijk onmisbaar voor de gezondheid en productiviteit van mensen en essentieel voor het creëren van een prettig binnenklimaat. Onze ramen, deuren en glasconstructies worden daarom voorzien van zo slank mogelijke profielen en als het kan laten we deze profielen helemaal weg. Hierdoor bieden de producten van Metaglas ruimtelijkheid, optimale transparantie en veel lichtinval. In ieder project.

Custom Made & Engineering

Alle producten van Metaglas zijn volledig maatwerk. Samen met architecten, bouwbedrijven en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en metaal. Maatwerk-oplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Geen beperkingen meer, want vrijwel alles is mogelijk. Wij gaan verder waar anderen stoppen. Dat is ons motto. Ieder product wordt gemaakt op basis van uw specifieke wensen en eisen. Onze kracht zit in het vinden van de juiste oplossing voor uw project. Doordat wij al onze producten zelf ontwikkelen, produceren en monteren op de bouw, kunt u in een vroeg stadium al beroep doen op de kennis van onze ervaren adviseurs en engineers. Zij denken graag met u mee voor de beste uitwerking van uw idee.

Sinds 1975

Metaglas werd in 1975 opgericht en is van oorsprong een familiebedrijf. Oprichter Piet Groenendaal werkte in die tijd bij een grote glasfabrikant, waar hij kansen in de markt zag voor het maken van complete glas-metaal constructies; hardglazen klepramen en glazen deuren compleet met beslag en scharnieren. Groenendaal besloot de uitdaging aan te gaan en voor zichzelf te beginnen. In die jaren diende ook een mondiale oliecrisis zich aan, waardoor energiebesparing voor het eerst een belangrijk onderwerp werd. Groenendaal sprong hierop in door het ontwikkelen van geïsoleerde hardglazen ramen, de eerste stappen richting het huidige succes van Metaglas.

Heske Groenendaal en Waldo Duin namen het bedrijf in 1999 over. Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid, momenteel werken er ca. 100 medewerkers. Als glas- en metaalspecialist zijn wij ons naast de verdere ontwikkeling van aluminium ramen en deuren gaan toeleggen op de engineering, productie en montage van o.a. hardglazen puien en deuren, balkonbeglazing, achterzetramen en custom made glasconstructies. Hiermee biedt Metaglas een zeer breed assortiment voor nieuwbouw en renovatie in woningbouw, utiliteitsbouw, scheepvaart en infra.

Laat een bericht achter
Kom in contact!