Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Jaren '30 architect
Projectfoto's

Een moderne verbouwing voor jaren ’30 woning

Renovatie geeft stijlvolle jaren dertig woning in Arnhem nieuw leven. De woning bestond uit een origineel deel met daarbij een aanbouw aan de zij- en achterkant. Eenheid creëren was de taak voor de Jaren 30 Architecten. Het resultaat: een modern en karakteristiek jaren dertig woning. 

In de ontwerpfase is veel aandacht besteed aan de essentie van het huis. Oud en nieuw is uitstekend gecombineerd om een harmonieuze balans te creëren mét behoud van originele details. De combinatie van glas-in-lood, visgraatparketvloer, stalen profielen en veel glaswerk geven de woning een moderne uitstraling met de sfeer van toen.

De aanbouw aan de achterzijde heeft ruimte gemaakt voor een Methermo®XL schuifpui. Door de minimale profilering van het systeem is er maximaal contact tussen binnen en buiten; de tuin is betrokken bij de woning. Mede door het grote oppervlak van de schuifpui geeft dit een ruimtelijk gevoel.  

Duurzaam renoveren
Er is veel aandacht besteed aan energiezuinig en duurzaam bouwen: de woning is voorzien van hoge isolatiewaarden; het enkel glas is vervangen voor dubbel glas (HR++); de bestaande en nieuwe daken voldoen aan de nieuwbouweisen; de keuken heeft vloerverwarming gekregen en de begane grond is geheel geïsoleerd met tonzon-isolatie. Bij de schuifpui is gekozen voor het aluminiumprofiel uit de MethermoXL-lijn van Metaglas. Dit systeem biedt optimale isolatie door de kwalitatieve koudebrugonderbreking. Tevens bestaat de pui uit tweevoudig isolerende beglazing en duurzaam gerecycled aluminium. Door deze aanpassingen wordt het warmteverlies van de woning beperkt en het wooncomfort verhoogt.

Methermo®XL
De MethermoXL is het ultraslanke raamsysteem van Metaglas. Het minimale design en de grote glasoppervlakken zorgen voor ultiem contact tussen binnen en buiten; een comfortabele omgeving waar daglicht en uitzicht hand in hand gaan met strak en toegankelijk Dutch Design.

Wilt u een speciale uitvoering van een raam of een bijzondere constructie van glas en metaal? Het kan. Doordat ieder product maatwerk is en Metaglas alles, van engineering tot montage in eigen beheer uitvoert, kunnen wij met u meedenken over de beste technische uitwerking van uw project. 

Foto's: Ernst Haagsman - Jaren '30 architect

Meer informatie over deze moderne verbouwing is te vinden op de website van de Jaren '30 architect. 

Villa, Arnhem

Locatie Arnhem
Ontwerp Ernst Haagsman - Jaren '30 architect
Opdrachtgever Particulier
Bouwbedrijf Bouwbedrijf Knook
Jaar van realisatie 2017
Metaglas producten Methermo®XL schuifpuien


Geen downloads beschikbaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Advies

Meer informatie? Onze adviseurs denken graag met u mee. 
(0344) 750 400
info@metaglas.nl

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest