Loading...

Jaren 30 Woning te Driebergen

Een moderne aanbouw


Interview Ernst Haagsman - Jaren 30 Architect

Deze moderne aanbouw lost een aantal problemen op die door een aantal eerdere verbouwingen waren ontstaan. Door de verbouwing is van de woning weer een ruimtelijk geheel gemaakt met veel daglicht. Daarnaast legt de aanbouw een sterke visuele verbinding met de tuin.

Verbindingen

Het bijzondere aan dit ontwerp is dat de draagconstructie en het kozijn in elkaar zijn verweven.  In combinatie met de toegepaste glas/glashoek tussen de twee panelen loopt het systeem door zonder onderbrekingen.  De schuifpui loopt over in het bamboe, terwijl het bovenlicht doorloopt. Waarbij goed is gekeken naar de onderlinge verhoudingen en harmonie van het gevelbeeld.

Baksteen en glas

De uitganspunten voor de aanbouw waren als de originele jaren dertig woning: horizontale benadrukking, veel (zicht op) groen en baksteen. Door het toepassen van de pui, wordt het zicht op groen gecreëerd en de buiten- binnen beleving vergroot. In combinatie met het bakstenen lint blijft de aanbouw één geheel met de voor- en achterkant.

Maximale transparantie

Door het toepassen van producten uit onze ultraslanke MethermoXL lijn wordt er een transparante gecreëerd. Mede door de grote  glasoppervlakten en het unieke Nederlandse design wordt de woning verbonden met buitenomgeving. De maximale transparantie zorgt voor een sterke relatie met de tuin en dat er meer ruimtelijkheid wordt gecreëerd, waardoor het één geheel wordt. Dit effect wordt vergroot wanneer de schuifpui wordt geopend.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Ettekoven Aannemer B.V.
Architecten bureau
Jaren'30 Architect
Bouwbedrijf
Ettekoven Aannemer B.V.
Fotografie
Thom Philip Janssen
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!