Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Woningbouwproject Het Podium wint Heuvelinkprijs 2012


19 juni 2012

Tijdens de Nacht van de architectuur, op donderdag 14 juni, werd De Heuvelinkprijs 2012 uitgereikt. De vakjury kende de Arnhemse architectuurprijs toe aan woningbouwproject Het Podium uit Arnhem Presikhaaf. Metaglas plaatste M-View balkonbeglazing in dit winnende project.

Er werden in totaal 18 projecten, die tussen 2008 en 2011 gerealiseerd zijn, genomineerd voor de Heuvelinkprijs 2012. Een prijs die ooit in het leven geroepen werd door De Gelderlander en de gemeente Arnhem. Tijdens de Nacht van de architectuur, op donderdag 14 juni, werd de prijs uitgereikt aan woningbouwproject Het Podium uit de Arnhemse wijk Presikhaaf.

Het gebouwencomplex met 153 appartementen en ondergrondse parkeervoorziening is ontworpen door OD205 SL en Geesink Weusten Architecten. De jury gaf aan veel waardering te hebben voor de rol van de stedenbouwkundige en supervisor die het totaalconcept heeft ontworpen, evenals de landschappelijke inrichting, de maatvoering en de beeldkwaliteitseisen voor de architectuur. ‘De architect heeft op overtuigende wijze deze randvoorwaarden uitgewerkt in frisse, alzijdige appartementsgebouwen’, aldus het juryrapport.                          

Metaglas plaatste M-View balkonbeglazing in een deel van de appartementen van dit project. De volglazen balkonbeglazing zorgt ervoor dat de bewoners het gehele jaar door van het balkon gebruik kunnen maken. Het schuifdraai-systeem beschermt tegen wind, kou en neerslag. Zo is het ook bij de eerste zonnestralen aangenaam op het balkon, de loggia of op de veranda.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief