Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Voorlichting Metaglas tijdens project Talentenkijker


19 maart 2014

Heske Groenendaal gaf vandaag voorlichting over technische beroepen aan groep 8

Heske Groenendaal, directeur van Metaglas, gaf vandaag voor het project Talentenkijker voorlichting over technische beroepen aan groep 8 van de Johannesschool in Tiel. Tijdens het project Talentenkijker maken leerlingen van het basisonderwijs kennis met beroepen in Wetenschap & Techniek, ontmoeten ze vrouwelijke rolmodellen en ontdekken ze dat het techniek voor jongens én meisjes geschikt is. 

Bij wetenschap en techniek denken veel mensen eerder aan mannen dan aan vrouwen. Van jongs af aan brengen we onbewust op meisjes en jongens over dat techniek een mannendomein is. Daardoor hebben meisjes vaker dan jongens geen goed beeld van de vele mogelijkheden. Ook het ontbreken van vrouwelijke rolmodellen waarmee zij zich kunnen identificeren, maakt dat meisjes minder zicht hebben op techniek dan jongens. Daarom komen vrouwelijke beroepsbeoefenaars op bezoek in de klas.

Heske Groenendaal, directeur van Metaglas, verzorgde vandaag voor het project een gastles voor groep 8 van de Johannesschool in Tiel. Ze vertelde over haar eigen werkzaamheden bij Metaglas een technisch bedrijf in Metaal en Techniek en haar technische opleiding. Daarnaast liet ze de jongeren zien welke beroepen allemaal mogelijk zijn binnen een bedrijf zoals Metaglas.

Metaglas besteed veel aandacht aan het stimuleren van technisch onderwijs onder jongeren. Door projecten als Talentenkijker, rondleidingen en voorlichting hopen wij dat meer jongeren en vooral meisjes voor een toekomst in techniek kiezen.

Talentenkijker is ontwikkeld door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en Science Center NEMO. Tijdens een lessenserie van acht lessen maken leerlingen van het basisonderwijs kennis met beroepen in Wetenschap & Techniek. Ze onderzoeken hun eigen talenten en ontdekken dat het vakgebied voor zowel jongens als meisjes geschikt is.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief