Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Tot 24% energiebesparing met M-View balkonbeglazing


23 september 2013

Ingenieursbureau Peutz heeft berekend hoeveel energie-winst er valt te behalen, als bij een appartement M-View balkonbeglazing van Metaglas wordt toegepast. Uit de resultaten van de rekenstudie blijkt dat de besparing op verwarming op jaarbasis tussen 14% en 24% bedraagt.

Uit onlangs uitgevoerd onderzoek door ingenieursbureau Peutz blijkt dat het aanbrengen van M-View balkonbeglazing van Metaglas forse energie-winst kan opleveren. De beglazing, die op de rand van het balkon wordt geplaatst, vormt een extra isolerende laag. Hierdoor is er minder wind en kou rechtstreeks op de gevel van de woning en wordt een betere thermische isolatie van de gevel verkregen. Afhankelijk van de thermische isolatie en luchtdichtheid van de bestaande gevel is de besparing op energieverbruik na aanbrengen van M-View beglazing maar liefst tussen 14% en 24% op jaarbasis.

M-View balkonbeglazing beschermt balkons tegen wind, kou en neerslag. Hierdoor wordt niet alleen de thermische isolatie van de woning verbeterd, maar kunnen bewoners ook het hele jaar door van de buitenruimte gebruik maken. Daarnaast vormt de beglazing een extra barrière tegen verkeerslawaai. M-View balkonbeglazing is diverse vormen verkrijgbaar en kan op vrijwel ieder balkon worden geplaatst.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief