Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Staatssecretaris De Krom brengt werkbezoek aan Metaglas


2 mei 2011

Paul de Krom, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bracht maandag een werkbezoek aan Metaglas in Tiel, producent van ramen, deuren en glasconstructies voor de bouw.

Paul de Krom, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bracht  maandag een werkbezoek aan Metaglas in Tiel, producent van ramen, deuren en glasconstructies voor de bouw. 

De staatssecretaris ontmoette bij Metaglas ondernemers en wethouders uit de regio Rivierenland, de directeur van Lander Groep en een woordvoerder van Werkgevers Adviespunt Rivierenland. In een rondetafelgesprek werd ingegaan op hoe de vraag naar arbeidskrachten door werkgevers en het aanbod van arbeidsgehandicapten (Wsw/Wajong) en mensen met een bijstand-uitkering beter bij elkaar kunnen worden gebracht. Tijdens een rondleiding bij Metaglas sprak staatssecretaris De Krom ook met een aantal arbeidsgehandicapten die bij Metaglas werkzaam zijn.

De Wet sociale werkvoorziening (Wsw), de Wet Wajong en de Wet werk en bijstand (WWB) regelen o.a. dat mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking kunnen werken op een zo gewoon mogelijke en op hun mogelijkheden aangepaste arbeidsplek. Dit kan zijn bij een sociale werkplaats maar ook bij een reguliere werkgever zoals Metaglas. In het regeerakkoord is afgesproken dat de drie regelingen worden samengevoegd tot één regeling die uitgevoerd zal worden door gemeenten.

Heske Groenendaal, directeur van Metaglas: “Maatschappelijk betrokken ondernemers willen mensen met een arbeidsbeperking graag een werkplek aanbieden, maar door het ontbreken van één loket is het aanbod van beschikbare werknemers voor ons nu vaak onduidelijk. Hopelijk kan de staatssecretaris hier in samenwerking met lokale overheden verandering in brengen”.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief