Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Prefab glazen balkons voor transformatie


16 januari 2013

Veel kantoren worden herbestemd tot woningen. Metaglas ontwikkelde hiervoor unieke prefab balkons. De voordelen: snel en eenvoudig aan een bestande gevel te monteren, omgevingsgeluiden worden gedempt en u beschikt over instant buitenruimte.

In Nieuwegein staat maar liefst 32% van de kantoren leeg. Veel van deze gebouwen worden dan ook herbestemd. Ook Geinzicht, een bestaand kantorencomplex op een zwaar geluidsbelaste locatie, wordt getransformeerd tot starterswoningen. Metaglas ontwikkelde voor dit gebouw volglazen prefab balkons die aan de bestaande gevel worden ‘gehangen’ en die omgevingsgeluiden dempen.

Geinzicht ligt aan een drukke weg, op een zwaar geluidsbelaste locatie. Zonder aanpassingen aan de gevel zou het pand niet voldoen aan de regelgeving voor woningen. Er werd daarom gekozen voor prefab ‘serre-achtige’ uitbouwen die Metaglas speciaal voor dit project ontwikkelde. De stalen constructies, voorzien van glazen balustrades en M-View balkonbeglazing, worden bij Metaglas in Tiel compleet gefabriceerd en in zijn geheel aan de gevel van Geinzicht bevestigd. De achterliggende woningen worden hierdoor een stuk stiller. Daarnaast worden voor de woningen op de bovenste terugliggende verdiepingen glazen balustrades geplaatst om ook daar geluidshinder te minimaliseren.

Vakblad Bouwwereld publiceerde een uitgebreid artikel over de M-view prefab balkons.Het gehele artikel van Bouwwereld is te lezen door op onderstaande linken te klikken.
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_28.pdf
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_29.pdf
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_30.pdf
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_31.pdf

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief