Prefab glazen balkons voor transformatie

In Nieuwegein staat maar liefst 32% van de kantoren leeg. Veel van deze gebouwen worden dan ook herbestemd. Ook Geinzicht, een bestaand kantorencomplex op een zwaar geluidsbelaste locatie, wordt getransformeerd tot starterswoningen. Metaglas ontwikkelde voor dit gebouw volglazen prefab balkons die aan de bestaande gevel worden ‘gehangen’ en die omgevingsgeluiden dempen.

Geinzicht ligt aan een drukke weg, op een zwaar geluidsbelaste locatie. Zonder aanpassingen aan de gevel zou het pand niet voldoen aan de regelgeving voor woningen. Er werd daarom gekozen voor prefab ‘serre-achtige’ uitbouwen die Metaglas speciaal voor dit project ontwikkelde. De stalen constructies, voorzien van glazen balustrades en M-View balkonbeglazing, worden bij Metaglas in Tiel compleet gefabriceerd en in zijn geheel aan de gevel van Geinzicht bevestigd. De achterliggende woningen worden hierdoor een stuk stiller. Daarnaast worden voor de woningen op de bovenste terugliggende verdiepingen glazen balustrades geplaatst om ook daar geluidshinder te minimaliseren.

Vakblad Bouwwereld publiceerde een uitgebreid artikel over de M-view prefab balkons.Het gehele artikel van Bouwwereld is te lezen door op onderstaande linken te klikken.
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_28.pdf
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_29.pdf
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_30.pdf
Bouwwereld_11-2012_HR-PDF_31.pdf

Geinzicht Nieuwegein - M-View Prefab Balkon Glas 1- Metaglas
Prefab Glazen Balkons 2
Prefab Glazen Balkons 5
Prefab Glazen Balkons 1
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest