Politieacademie wint Gulden Feniks 2011

Op 7 juni 2011 is de Gulden Feniks, voorheen de Nationale Renovatie Prijs, uitgereikt. De jury heeft uit in totaal 138 inzendingen vier winnaar geselecteerd. De winnaar in de categorie renovatie is de Politieacademie in Apeldoorn, waar Metaglas voor- en achterzetbeglazing plaatste.

De Gulden Feniks, is de opvolger van de Nationale Renovatie Prijs. De prijs die zich exclusief richt op de bestaande gebouwde voorraad. Bij de beoordeling van de renovatieprojecten lag dit keer de nadruk op duurzaamheid en het creëren van toekomstwaarde voor bestaande gebouwen. De jury selecteerde vier winnende projecten uit in totaal 138 inzendingen; één in de categorie renovatie, twee transformaties en één gebiedstransformatie. De winnaar in de categorie renovatie is de Politieacademie in Apeldoorn. Met de renovatie en uitbreiding van de monumentale concernlocatie in Apeldoorn beschikt de Politieacademie over een markant gebouw waarin selectie, onderwijs en onderzoek samenkomen.

Comfort en energieverbruik speelden bij de renovatie van de Academie een belangrijke rol. Isolatiemaatregelen mochten het aanzien van het pand natuurlijk niet veranderen. Daarom is ervoor gekozen gebruik te maken van aardwarmte en -koelte. Daarnaast is een overdruksysteem geïnstalleerd in combinatie met geïsoleerde borstweringen. Om het aanzicht van het monumentale gebouw te behouden zijn overal Total Glas voorzetramen en achterzetramen van Metaglas geplaatst. Op deze manier zijn het gewenste comfort en de energiezuinigheid gerealiseerd en zijn de bestaande monumentale vensters en uitstraling van het gebouw behouden.

Politieacademie Wint Gulden Feniks 2011 3
Politieacademie Wint Gulden Feniks 2011 2
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest