Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

NIEUW: achterzetraam inbraakwerend klasse 3


12 juli 2007

In steeds meer historische gebouwen is maximale inbraakwering vereist. Denk aan banken, musea en overheidsinstellingen. Metaglas levert nu dé oplossing; Mefistop. Het enige draaiende achterzetraam dat aan inbraakwerendheid klasse 3 voldoet en tevens slank gedetailleerd is.

Nieuw: Het 1e achterzetraam met inbraakwerendheid klasse 3

Sterk maar slank
Ondanks de zeer sterke contructie zijn Mefistop achterzetramen slank geprofileerd. Doordat alle sluit- en draaipunten verbogen zijn, is het uiterlijk bijzonder strak. Daarnaast worden de ramen volledig aangepast aan elke bestaande situatie. Het staal kan worden gecoat in iedere gewenste RAL kleur. Hierdoor vallen ze nauwelijks op en blijven de karakteristieke details van gebouwen zichtbaar.

Uitgebreid getest
De Mefistop raamcontructie is uitgebreid door SKG (Stichting Kwaliteit Gevekbouw) getest. En goedgekeurd! Mefistop is het enige draaiende achterzetraam dat voldoet aan de eisen van inbraakwerendheid van klasse 3 volgens de normen NEN 5096/A1 2002. Door de toepassing van verschillende glastypes, kunnen de stalen Mefistop achterzetramen ook brandwerend of zelfs kogelwerend worden uitgevoerd. Optimale veiligheid dus.

Nominatie innovatieprijs
Tijdens de beurs Geveltotaal '07 werd het nieuwe Mefistop achterzetraam genomineerd voor de Gevelbouw Innovatieprijs 2007 van de VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche) en KCG (Kenniscentrum Gevelbouw)

Musea
De Mefistop achterzetramen zijn als eerste toegepast in de renovatie van het Zeeuws Museum in Middelburg van de hand van Rothuizen van Doorn 't Hoofd architecten. Met de geïntegreerde zonwering zorgt Mefistop voor maximale inbraakwering, zonwering en klimaatbeheersing. Hiermee voldoet het museum weer aan de huidige strenge eisen op het gebied van collectiebehoud. Onder MetaNieuws - Projecten leest u meer over de renovatie van het Zeeuws Meseum.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief