Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Nationale Toneel speelt klassieker met hedendaags decor van Metaglas


6 december 2012

Op 1 december is de nieuwe voorstelling van het Nationale Toneel, Drie Zusters, in première gegaan. Metaglas ontwikkelde en produceerde dit bijzondere decor van volledig glas dat een centrale rol speelt tijdens de voorstelling.

Op 1 december is de nieuwe voorstelling van het Nationale Toneel, Drie Zusters, in première gegaan. Voor de hedendaagse vertaling van deze theaterklassieker van Tjechov ontwierp de Oostenrijkse theatervormgever Bernhard Hammer een hedendaags, abstract decor. Metaglas ontwikkelde en produceerde dit bijzondere decor van volledig glas dat een centrale rol speelt tijdens de voorstelling.

Het verhaal van de Drie Zusters is snel verteld: drie zussen (gespeeld door topactrices Ariane Schluter, Katja Herbers en Anniek Pheifer) wonen in een slaperig provinciestadje, waar ze zich absoluut niet op hun plaats voelen. Ze dromen van een leven groots en meeslepend in het mondaine Moskou, vol zingeving, passie en volmaakt geluk, maar ondernemen geen enkele actie om die droom werkelijkheid te maken. Terwijl ze filosoferen over de toekomst en mijmeren over het verleden, vergeten ze in het hier en nu te leven.

Hedendaags abstract decor
Voor de hedendaagse vertaling van de theaterklassieker ontwierp de Oostenrijkse theatervormgever Bernhard Hammer (bekend van Soldaat van Oranje en De Prooi) een hedendaags, abstract decor. Drie glazen kubussen, die Metaglas speciaal voor het Nationale Toneel ontwikkelde, nemen een centrale plaats in op het podium. De voorstelling speelt zich in en om deze kubussen af, waarbij gebruikt wordt gemaakt van speciale effecten met licht en rook, wat de voorstelling adembenemend maakt.

Op 1 december jl. is Drie Zusters in première gegaan in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De landelijke tournee is van 6 december t/m 1 februari. Meer informatie en kaarten via www.nationaletoneel.nl

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief