Musis Sacrum is categoriewinnaar ‘Beste Gebouw van het Jaar 2018’

Musis Sacrum in Arnhem is verkozen tot 'Beste Gebouw van het Jaar 2018' in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. Deze prijs voor architectenbureaus wordt al sinds 2006 uitgereikt, ditmaal valt er voor de tweede keer een project waar Metaglas producten mocht leveren in de prijzen. Vorig jaar was dit Station Breda die door de jury werd verkozen tot ‘Beste Gebouw van het Jaar 2017’.

Afgelopen januari is het Musis Sacrum op feestelijke wijze geopend met onder andere Koningin Máxima en meerdere openingsconcerten van Het Gelders Orkest. De nieuwe parkzaal met de enorme schuiframen is een zaal met internationale allure: een zaal waar niet alleen het Gelders Orkest optreedt maar waar straks ook popconcerten worden gegeven.

Het hoofdgebouw ontworpen door architect Hendrik Willem Fromberg dateert uit 1847 en is al jaren een icoon in Arnhem. Sinds het einde van de negentiende eeuw is het muziekhuis de thuisbasis van Het Gelders Orkest. Met de komst van de nieuwe parkzaal en de renovatie van de Muzenzaal, naar het ontwerp van Van Dongen – Koschuch architects, zal het Musis Sacrum meer en gevarieerde bezoekers trekken; het is een multifunctioneel muziekhuis geworden.

Musis Sacrum Arnhem - MethermoXL schuifpui - Metaglas
Musis Sacrum Arnhem - MethermoXL schuifpui - Metaglas
Musis Sacrum Arnhem - MethermoXL schuifpui - Metaglas
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest