Metaglas zet zich in voor armoede tijdens verwendag

Afgelopen woensdag 22 november organiseerde De Tielse uitdaging in samenwerking met Metaglas, gemeente Tiel en RSG Lingecollege een verwendag voor gezinnen die in armoede leven. Deze eerste editie vond plaats in het nieuwe cultuurgebouw Zinder in Tiel, waar 19 gezinnen in het zonnetje werden gezet.

Uit recent onderzoek blijkt dat 8 tot 12 procent van de Nederlandse kinderen opgroeit in armoede. Ouders en kinderen hebben hierdoor moeite om het dagelijks leven vorm te geven en hebben geen ruimte voor leuke extra’s. Om deze gezinnen een hart onder de riem te steken werden zij in het zonnetje gezet door middel van een verwendag. Kappers, schoonheidsspecialisten en vele vrijwilligers stonden klaar om de gezinnen een bijzondere dag te bezorgen.

De middag werd geopend door Francien van Zetten van de Tielse Uitdaging onder het genot van een gebakje gemaakt door de leerlingen van het RSG Lingecollege. Daarna ging ieder gezin zijn eigen gang. Hoofdzakelijk de vrouwen lieten zich verwennen door de kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures die aanwezig waren. De kinderen gingen los op het springkussen en lieten zich massaal schminken. Voor de allerkleinste was er een speciale leeshoek aanwezig. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarna de gezinnen een goodiebag ontvingen met daarbij horende broodbakmachine en koffiezetapparaat.

De eerste editie van de verwendag vond afgelopen woensdag 22 november plaats in het nieuwe cultureel centrum Zinder in Tiel en is door zowel de organisatoren en gezinnen als een zeer succesvolle dag ervaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest