Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Metaglas ontwikkelt glasconstructies voor winnaar Cobouw Award: Babylon


12 december 2011

De 100 meter hoge woontoren van New Babylon in Den Haag heeft de Cobouw Award voor beste bouwproject in de categorie woningbouw gewonnen. De jury roemt het lef dat getoond is bij de herontwikkeling van dit project. Speciaal voor New Babylon ontwikkelde Metaglas nieuwe volglazen balustrades en bijzonder hoge schuifwanden.

Het project New Babylon naast Den Haag Centraal Station bestaat uit twee woontorens van 100 en 140 meter hoog, een parkeergarage, een aantal nieuwe kantoren en een winkelcentrum. Het bestaande complex van 40.000 m2 is gerenoveerd en daarnaast is nog eens 90.000 m2 nieuwbouw toegevoegd.

De Cobouw Award voor beste woningbouwproject ging vol lof van de jury naar New Babylon. De jury roemt het feit dat wordt aangedurfd om een bestaand gebouwencomplex dat “duidelijk aan het einde van zijn levensduur was” te herontwikkelen en dat te doen op een manier die omschreven kan worden als niet de makkelijkste. Zowel ontwikkelaar, architect als bouwer hebben hierbij lef getoond.

Metaglas heeft speciaal voor New Babylon nieuwe volglazen schuifwanden en balustrades ontwikkeld. Het nieuwe schuifsysteem van de volglazen schuifwanden is geschikt voor 12 mm dik glas. Hierdoor zijn bijzonder grote schuivenden glaspanelen mogelijk. De volglazen schuifwanden zijn profielloos, waardoor de transparantie onbeperkt is. Ook de nieuwe balustrades zijn volledig transparant. Het glas wordt in een verzonken profiel geplaatst, zodat staanders overbodig zijn. De producten vallen nauwelijks op, terwijl ze toch voor een fraai accent in het ontwerp zorgen. Alle Total Glas producten worden per project volledig op maat gemaakt.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief