Kijkje achter de schermen bij Metaglas

Op dinsdag 21 november organiseerde Metaglas, producent van gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en balkonbeglazing, een bedrijfsbezoek voor leerlingen van het Vakcollege van het RSG Lingecollege uit Tiel. Tijdens deze dag kregen de leerlingen de gelegenheid een kijkje te nemen in het bedrijfsleven. 

Metaglas verwelkomde tijdens het bedrijfsbezoek ruim 35 leerlingen uit het eerste jaar van het RSG Lingecollege in Tiel die het Vakcollege volgen, een VMBO-opleiding gericht op techniek. Om de jongeren kennis te laten maken met de beroepspraktijk kregen zij een rondleiding door het bedrijf, hebben ze een 3D tekening gemaakt en mochten zij deelnemen aan het productieproces door het maken van onderdelen.

Metaglas vindt het stimuleren van technisch onderwijs heel belangrijk. Daarom zijn ze nauw betrokken bij het vakcollege en andere opleidingen en verzorgen regelmatig rondleidingen en opdrachten voor deze leerlingen.

Vakcollege
Bij het Vakcollege leren scholieren al vanaf het eerste schooljaar met hun handen te werken en te proeven van de beroepspraktijk. Tijdens de opleiding wordt onder andere les gegeven in lassen, timmeren, zagen, boren en technisch tekenen. Daarnaast zijn er in alle leerjaren excursies en stages bij bedrijven in de regio. Het Vakcollege is een opleiding binnen het VMBO en MBO, gericht op techniek en duurt vijf tot zes jaar. De leerlingen verlaten de school met een MBO-diploma op niveau 2 of 3. Dit is afhankelijk van het niveau van de leerling. 

Vakcollege Techniek RSG Lingecollege Metaglas 7
Vakcollege Techniek RSG Lingecollege Metaglas 3
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest