De Bazel genomineerd voor Lensvelt de Architect Interieurprijs

De renovatie van het Bazelgebouw was één van de zes genomineerden voor de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007. Op 29 november werd de prijs uitgereikt aan de architect van een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject.

Metaglas leverde voor de renovatie van de hand van Claus en Kaan architecten diverse bijzondere glasconstructies. Waaronder slanke automatische schuifdeuren, glazen balustrades en glazen puien rondom de tentoonstellingsruimtes die zorgen voor optimale klimaatbeheersing.

Spectaculair is de glazen trap die Metaglas samen met Claus en Kaan ontwikkelde. De RVS treden lijken te zweven in de 8 meter lange glazen trapbomen uit één stuk. Een bijzonder technisch hoogstandje. Via de glazen trap bereikt men de Schatkamers in het souterrain, waar de meest unieke stukken van het archief worden tentoongesteld.

De Bazel is ontworpen door K.P.C. De Bazel. Het voormalig hoofdkantoor van de ABN AMRO Bank is in 1999 door de Gemeente Amsterdam aangekocht en het rijksmonument huisvest nu het Stadsarchief.

 

De Bazel Genomineerd Lensvelt De Architect Interieurprijs 3
De Bazel Genomineerd Lensvelt De Architect Interieurprijs 2
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan

Voorbeeld projecten

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest