Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

De Bazel genomineerd voor Lensvelt de Architect Interieurprijs


29 november 2007

De renovatie van het Bazelgebouw was één van de zes genomineerden voor de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007. Op 29 november werd de prijs uitgereikt aan de architect van een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject.

Metaglas leverde voor de renovatie van de hand van Claus en Kaan architecten diverse bijzondere glasconstructies. Waaronder slanke automatische schuifdeuren, glazen balustrades en glazen puien rondom de tentoonstellingsruimtes die zorgen voor optimale klimaatbeheersing.

Spectaculair is de glazen trap die Metaglas samen met Claus en Kaan ontwikkelde. De RVS treden lijken te zweven in de 8 meter lange glazen trapbomen uit één stuk. Een bijzonder technisch hoogstandje. Via de glazen trap bereikt men de Schatkamers in het souterrain, waar de meest unieke stukken van het archief worden tentoongesteld.

De Bazel is ontworpen door K.P.C. De Bazel. Het voormalig hoofdkantoor van de ABN AMRO Bank is in 1999 door de Gemeente Amsterdam aangekocht en het rijksmonument huisvest nu het Stadsarchief.

 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht
Metaglas inzicht
Het magazine waarmee je op de hoogte blijft

Met de nieuwste projecten, achtergrondinformatie en mooie foto's.
Laat je ook offline door ons inspireren en schrijf je nu in.

Inschrijven nieuwsbrief