Bazelgebouw genomineerd voor Gouden Piramide

Na de lensvelt De Architect Interieurprijs is Het Bazelgebouw opnieuw genomineerd. Ditmaal voor de Gouden Piramide; de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Eén van de 5 genomineerden is directeur J.E.A. Boomgaard van het Stadsarchief Amsterdam met de renovatie van het Bazelgebouw, waarbij Metaglas nauw betrokken was.

Metaglas leverde voor Het Bazelgebouw diverse transparante producten waaronder volledig glazen klimaatwanden rondom de tentoonstellingsruimtes en automatische deuren. Vooral bijzonder is de glazen trap die Metaglas samen met architect Claus en Kaan ontwikkelde. De glazen trapbomen en -leuningen uit één stuk overspannen een afstand van bijna 8 meter. De RVS treden lijken in deze trapbomen te zweven. Een bijzonder technisch hoogstandje zowel qua productie als montage, want om de trapbomen in het gebouw te krijgen werd tijdelijk een enorme opening in de historische gevel van De Bazel gemaakt.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap van architectuurprojecten. De prijs bestaat uit een trofee en een bedrag van 50.000 euro. Onder leiding van Rijksbouwmeester Mels Crouwel zijn vijf opdrachtgevers genomineerd, waaronder de heer Boomgaard met de renovatie van het Bazelgebouw.

De AVRO bestede in een serie tv-documentaires aandacht aan de genomineerde projecten. De uitzending met de Bazel was 15 november in AVRO's kunstuur op NED 2.

 

De Bazel Genomineerd Lensvelt De Architect Interieurprijs 3
De Bazel Genomineerd Lensvelt De Architect Interieurprijs 2
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan

Voorbeeld projecten

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest