Loading...

Winkels in OV Terminal Utrecht

comfortabeler voor klant én winkelier


Ruim vijftien jaar na de eerste plannen voor de vernieuwing van Station Utrecht Centraal, opende op 7 december vorig jaar de nieuw stationshal van Utrecht CS officieel zijn deuren. De moderne hal ademt de sfeer van een levendig dorpsplein dankzij de vele winkels, restaurants, kiosken. Deze zijn dankzij (Custom Made) Total Glas-deuren en -puien van Metaglas maximaal transparant, elegant en flexibel.

De OV Terminal Utrecht is een moderne transport hub; de verbindende schakel tussen trein, bus en sneltram die berekend is op het vervoer van 100 miljoen reizigers per jaar. Kloppend hart en blikvanger van de terminal is de, door Bentem Crouwel Architects ontworpen en door Besix Nederland gebouwde, stationshal met glazen gevel en aangrenzende promenade. De glazen gevel en promenade geven beide een schitterend zicht op de rails, de perrons en het stadscentrum van Utrecht.

Maximale transparantie

Ook de winkels, kiosken en restaurants bestaan grotendeels uit glas. Metaglas verzorgde de engineering en leverde de glazen constructies van de commerciële ruimten, die bestaan uit op maat gemaakte Total Glas puien en deuren. De zeer slanke vormgeving van het beslag en de profielen, zorgt voor een strakke, moderne uitstraling en maximale transparantie. Ook voor de balustrades die de terrassen van de horeca afschermen, is gebruik gemaakt van Total Glas.

Flexibel voor huurders

De ‘glazen’ winkels en kiosken zijn moeiteloos aan te passen aan de wensen van de huurders, een belangrijke voorwaarde voor opdrachtgever ProRail. In samenspraak met de architect, aannemer en opdrachtgever heeft Metaglas de detaillering van stijlen, regels en dorpels rond de beglazing vereenvoudigd, zonder afbreuk te doen aan de visuele kwaliteit. Pui-elementen kunnen daardoor relatief eenvoudig worden uitgenomen en vervangen door een andere pui-invulling. Kortom, shoppende reizigers profiteren dankzij de Total Glas-producten van open en lichte winkels, terwijl winkeliers beschikken over een uitnodigende pui en gewenste flexibiliteit.

Projectinformatie

Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
ProRail
Architecten bureau
Benthem Crouwel Architects
Ontwerp
Benthem Crouwel Architects
Bouwbedrijf
Besix Nederland
Jaar van realisatie
2016
Fotografie
Sjoerd de Jonge
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!