Loading...

Stijlmodehuis Blijdesteijn

Rustgevend en spannend tegelijk


Interview: Franklin van Blijdesteijn - Blijdesteijn Mode

Het ontwerp van het vernieuwde modehuis Blijdesteijn is opvallend, vriendelijk en transparant. De volledig glazen gevel en de vloeiende lijnen in ex- en interieur zijn zonder twijfel een nieuwe blikvanger in het stadscentrum.

Franklin van Blijdesteijn heeft een punt, al is hij zelf mede-eigenaar van het vernieuwde stijlmodehuis Blijdesteijn in Tiel: ‘Dit is de mooiste winkel van Nederland.’ De prachtige glazen gevel en de vloeiende lijnen in ex- en interieur zijn zonder twijfel een nieuwe blikvanger in het stadscentrum. ‘De oude winkel was een twintig jaar oude doos waarin vrijwel geen daglicht binnenkwam en alles versleten was’, kenschetst Van Blijdesteijn, de vijfde generatie in het familiebedrijf. ‘Hij paste totaal niet meer bij onze reputatie. Na vijf jaar plannen en bouwen openden we afgelopen februari ons nieuwe stijlmodehuis: ruim 3.500 vierkante meter topmerken in kleding en schoenen. ’De winkel is licht en overzichtelijk en beslaat de begane grond en de eerste verdieping. De tweede verdieping huisvest kantoren en opslag.

Organische vormgeving

Wat onmiddellijk opvalt: de organische vormgeving. ‘Voor die vrouwelijke vormen hebben we bewust gekozen’, aldus Van Blijdesteijn. ‘Ze geven een gevoel van rust, maar maken het tegelijk een spannend pand. Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten heeft de rondingen van het exterieur geïntroduceerd als verlengstuk van de nabijgelegen Waal; Blocher & Blocher heeft ze prachtig doorgevoerd in het interieur. Eenheid in architectonische stijl stond voor ons bovenaan: wat de bezoeker buiten ervaart, moet binnen een vervolg krijgen. Met name de gevel vind ik fantastisch; je ziet bijna geen constructie, alleen maar glas. De glazen lift is een blikvanger in de winkel en ook de vloeiende lijn van de glazen balustrade op de vide is prachtig. Die transparantie draagt bij aan de prettige sfeer.’

Projectinformatie

Locatie
Tiel
Opdrachtgever
Blijdesteijn Mode
Architecten bureau
Klunder architecten (exterieur) Blocher & Blocher (interieur)
Bouwbedrijf
De Vree & Sliepen BV
Jaar van realisatie
2012
Deel dit project
Laat een bericht achter
Kom in contact!