Loading...

Malmö, Tilburg

Sculpturale wintertuinen in Malmö Tilburg


Interview: Juliëtte Boogers - Boogers & van der Ven Architectuur

Een complex met een sculpturaal karakter dat desondanks ingetogen is gebleven. De balkonbeglazing in de steeds verspringende gevel houdt het verkeerslawaai van de drukke doorgaande weg buiten.

Appartementencomplex Malmö in hartje Tilburg is een ontwerp van het architectenduo Boogers & Van de Ven. ‘Wij wilden een complex met een sculpturaal karakter dat desondanks ingetogen zou blijven’, aldus Juliëtte Boogers. De balkonbeglazing in de steeds verspringende gevel houdt het verkeerslawaai van de drukke doorgaande weg buiten de 51 startersappartementen. Door de schuivende panelen te sluiten, hebben weer en wind geen invloed en wordt de leefruimte van de bewoners vergroot met een wintertuin waar het al snel behaaglijk is – veel sneller dan op een open balkon. Bijkomend voordeel is dat de achterliggende gevel dankzij deze extra ‘isolatielaag’ lichter kon worden gedimensioneerd zonder concessies aan het wooncomfort.

Projectinformatie

Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Komar Vastgoed
Architecten bureau
Interview: Juliëtte Boogers - Boogers & van der Ven Architectuur
Ontwerp
Boogers & van de Ven architecten
Bouwbedrijf
Wijnen Bouw Someren
Jaar van realisatie
2012
Deel dit project