Projectfoto's

'Hoe maak ik dit kantoor tot een woning?'

De Kaap

Gemiddeld 15 procent van de Nederlandse kantoorruimte, zo’n zeven miljoen vierkante meter, staat leeg. Steeds meer kantoorpanden krijgen daarom na een transformatie een nieuw leven als wooncomplex. Dat vraagt de nodige aanpassingen, met name om tegemoet te komen aan de strengere geluidsisolatie-eis voor woningen en de wens voor buitenruimte. Vaak gebeurt dat door aanpassingen aan de gevels, al mogen die vanwege ventilatiemogelijkheden niet helemaal worden afgesloten. Metaglas denkt bij transformatieprojecten mee over een transparante oplossing op maat. Bijvoorbeeld bij deze vier recent opgeleverde transformaties.

De Kaap
De Kaap herbergt na een slechts zes maanden durende verbouwing appartementen en kantoren. Kenmerkend voor de woningen zijn de grote hoeveelheid invallend daglicht en het ruime zicht naar buiten. Verdiepingshoge verticale Total Glas lamellen aan de gevels voegen een opvallend gezichtsbepalend element toe.

De Kaap

Locatie Kaap Hoorndreef, Utrecht-Overvecht
Ontwerp Strand NL Architectuur en Interieur
Bouwbedrijf J.P. van Eesteren B.V.
Jaar van realisatie 2013
Metaglas producten Total Glas verticale gevellamellen


Geen downloads beschikbaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Advies

Meer informatie? Onze adviseurs denken graag met u mee. 
(0344) 750 400
info@metaglas.nl

Bericht delen
GO VERTICAL! Methermo®XL verticaal schuivende ramen bieden maximale beleving voor ontwerpers én bewoners. Het innovatieve raamsysteem vormt...
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest