Loading...

Station Eindhoven

in een nieuw jasje


Na een extensieve verbouwing is station Eindhoven klaar voor de toekomst. Met de vernieuwde 13 meter brede reizigerspassage kan het station het dubbele aantal treinreizigers aan. In de passage zijn extra (rol)trappen, reizigersliften en winkels aangebracht waar Metaglas diverse transparante oplossingen heeft geleverd.

Dagelijks passeren circa 60.000 reizigers station Eindhoven. Naar verwachting is dit aantal verdubbeld in 2020 waardoor het rijksmonument, gebouwd in 1956, genoodzaakt was om de toegankelijkheid en capaciteit van de stationspassage te verbeteren. Met de herinrichting en verbreding van de stationspassage is dit probleem verholpen en kan het toenemende aantal treinreizigers vloeiend doorstromen. In deze nieuwe passage hebben de winkels en horecagelegenheden een sfeervolle transparante uitstraling gekregen.

Schuifpuien in grote formaten

Metaglas leverde haar Methermo®XL schuifpuien in zeer grote formaten, van maar liefst 3200 mm x 4000 mm. Het systeem is geheel drempelloos toegepast. De slanke profilering van de schuifpuien zijn bovendien doorgevoerd in de personenliften en balustrade op de perrons. Hierdoor krijgt het station Eindhoven een rustige en overzichtelijke uitstraling met ultra transparante gevels. 

Ongeacht de vele veranderingen binnen het rijksmonument, is de oorspronkelijke uitstraling van de buitenzijde zoveel mogelijk behouden gebleven, inclusief de vele authentieke details. Het monumentale pand met haar rijke historie blijft mede door de minimale aanpassingen aan de buitenzijde voortbestaan.

Projectinformatie

Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
ProRail
Architecten bureau
ARCADIS Nederland
Ontwerp
Luc Veeger
Bouwbedrijf
Heijmans Civiel BV
Jaar van realisatie
2017
Fotografie
Stijnstijl Fotografie
Deel dit project