Projectfoto's

Station Eindhoven in een nieuw jasje

Na een extensieve verbouwing is station Eindhoven klaar voor de toekomst. Met de vernieuwde 13 meter brede reizigerspassage kan het station het dubbele aantal treinreizigers aan. In de passage zijn extra (rol)trappen, reizigersliften en winkels aangebracht waar Metaglas diverse transparante oplossingen heeft geleverd.

Dagelijks passeren circa 60.000 reizigers station Eindhoven. Naar verwachting is dit aantal verdubbeld in 2020 waardoor het rijksmonument, gebouwd in 1956, genoodzaakt was om de toegankelijkheid en capaciteit van de stationspassage te verbeteren. Met de herinrichting en verbreding van de stationspassage is dit probleem verholpen en kan het toenemende aantal treinreizigers vloeiend doorstromen. In deze nieuwe passage hebben de winkels en horecagelegenheden een sfeervolle transparante uitstraling gekregen.

Schuifpuien in grote formaten
Metaglas leverde haar Methermo®XL schuifpuien in zeer grote formaten, van maar liefst 3200 mm x 4000 mm. Het systeem is geheel drempelloos toegepast. De slanke profilering van de schuifpuien zijn bovendien doorgevoerd in de personenliften en balustrade op de perrons. Hierdoor krijgt het station Eindhoven een rustige en overzichtelijke uitstraling met ultra transparante gevels.

Ongeacht de vele veranderingen binnen het rijksmonument, is de oorspronkelijke uitstraling van de buitenzijde zoveel mogelijk behouden gebleven, inclusief de vele authentieke details. Het monumentale pand met haar rijke historie blijft mede door de minimale aanpassingen aan de buitenzijde voortbestaan.

CS, Eindhoven

Locatie Eindhoven
Ontwerp ARCADIS, architect Luc Veeger
Opdrachtgever Prorail
Bouwbedrijf Heijmans Civiel BV
Jaar van realisatie 2017
Metaglas producten Methermo®XL schuifpuien
Custom Made Glasconstructies
Balustrades voor trappen / vides


Geen downloads beschikbaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Inzicht Editie 3 2013

Inspiratie & productnieuws.

Meldt u hier aan
Advies

Meer informatie? Onze adviseurs denken graag met u mee. 
(0344) 750 400
info@metaglas.nl

Bericht delen
Laatst bekeken projecten
Metaglas
Volg ons op:
volg ons
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Pinterest