Loading...
Metaglas

Inspiratiemagazine INZICHT

Het inspiratiemagazine Inzicht staat vol met de meest uiteenlopende en prachtige projecten die wij in samenwerking met de architect, opdrachtgevers en bouwbedrijven hebben gerealiseerd. Alle projecten hebben een gemeenschappelijk kenmerk; grote glasoppervlakken die de binnenruimte van deze gebouwen verbindt met buiten. Deze editie staat in teken van innovatieve maatwerkoplossingen. Met onder andere projecten en exclusieve interviews van LEN architectuur, Orange architects, Diederendirrix Architectuur & Stedenbouw en M& DB Architecten. Veel inspiratieplezier!

Groots in

de details


Glas en licht spelen de hoofdrol in deze Bredase villa, maar de grootsheid van het ontwerp schuilt in de details.

Forse glazen puien aan weerszijde van het huis en een façade tot aan de nok: deze villa is van het grote gebaar. Maar ook bij zulke indrukwekkende  glaspartijen zit de kunst hem in de details. In de verbindingen tussen de twee verdiepingen, in de aansluitingen op de gevel, in de extra verstevigde profielen én in de afwerking van de schuine hoeken in de top.

“Al die detailleringen moeten perfect geëngineerd zijn, anders ziet het geheel er al snel rommelig uit”, zegt architect Lenny van de Sande. “Gelukkig hebben we in de ontwerp- en bouwfase veel hulp van Metaglas gehad. Wat ik bedacht heb, hebben zij bereidwillig en met expertise ontworpen.”

In Jonas is buiten

binnen en andersom


Direct aan de haven van het Amsterdamse IJburg verrijst Jonas, een robuust wooncomplex dat een nieuw perspectief biedt op toekomstig wonen.

Het Rotterdamse architectenbureau Orange Architects is verantwoordelijk voor het spectaculaire ontwerp. In de buik van het gebouw zijn unieke voorzieningen getekend, bijvoorbeeld een canyon, een bospatio en een bergpad. Zelfs een ‘romantisch’ dakstrand ontbreekt niet. “Het idee is om bewoners en bezoekers continu te prikkelen en uit te nodigen om op avontuur te gaan”, legt partner-architect Patrick Meijers uit.

Bijzondere gevel
Bij het bijzondere karakter van het gebouw hoort een unieke gevel, moet hij gedacht hebben. Niet te opvallend, wél onderscheidend. “Door te spelen met brede en smalle beukmaten hebben we

een bijzonder gevelbeeld gecreëerd, maar ons niet vervreemd van de omgeving.”

Voor de gevelpuien van de woningen is gekozen voor MethermoXL verticale schuiframen van Metaglas. De grote raamoppervlakten zorgen in combinatie met hun slanke aluminium profilering voor zo min mogelijk verstoring van het gevelbeeld. Daarnaast werd met deze oplossing direct nóg een uitdaging getackeld: het creëren van buitenruimtes voor de compacte woningen (circa 50 m2). Meijers: “Door alleen het bovenste deel van je raam te laten zakken, maak je gelijk een balkon van je hele huiskamer.”

Spectaculair

Uitzicht


Eens een kantoorgebouw, nu een modern appartementencomplex
met een fantastisch uitzicht.

Na volledig te zijn gestript bleef er van de oude Europoint- torens in Rotterdam niet meer over dan een betonnen skelet. Een doods en grijs geraamte. Maar de komst van licht, lucht en water heeft er alles veranderd. Saaie kantoren werden hippe city pads met een spectaculair uitzicht. Dit heeft de torens nieuw leven gebracht. Letterlijk. Inmiddels woont er de jongste generatie studenten en professionals.

Gevelbeeld
De geveloplossing met Methermo®XL verticale schuiframen geeft bewoners bovendien een royale buitenruimte. Het originele gevelbeeld bleef daarbij volledig intact, geheel naar wens van de architect.

Langs historische

Zichtlijnen


Grote glazen gevels verbinden binnen met buiten in het oer-Hollandse landschap
van Kinderdijk.

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk kreeg vorig jaar een nieuw entreegebied en bezoekerscentrum. Een gebouwontwerp dat grotendeels uit glas bestaat, zorgt voor het perfecte plaatje in de polder. “Het borduurt voort op de lange zichtlijnen in het landschap”, aldus architect Michael Daane Bolier. “Het is een modern, maar ingetogen gebouw dat zich voegt naar de omgeving.”

Met de architect is gekozen voor verzonken profielen, zowel in het plafond als de vloer. “Door het systeem van Metaglas slim toe te passen, kijken bezoekers echt alleen tegen glas aan”, zegt Daane Bolier. "De gevels kunnen in meerdere delen geopend worden. Dit bevordert op drukke dagen de doorstroming van het publiek en vergroot de capaciteit van het gebouw.”

Onze adviseurs blijven

bereikbaar, juist nu


Sinds kort werkt Nederland massaal thuis. Fysieke afspraken beperken we tot een minimum. Dit kan knap lastig zijn. Zeker als het gaat om detailleringen, werking en het bepalen van de esthetiek van gevelelementen. Metaglas doet er alles aan om vakkundig advies te kunnen blijven geven. Daarom zijn onze adviseurs extra goed bereikbaar. Niet alleen via telefoon en e-mail, maar ook via video calls of WhatsApp. Wij staan voor u klaar.

Laat een bericht achter
Kom in contact!